Välkommen till Tranås Ydre släktforskarförening

image001Tranås/Ydre Släktforskarförening bildades i Tranås 1985. Vi är en ideell förening med uppgift att främja släktforskning i Tranås och Ydre-bygden. Föreningen är medlem i Sveriges Släktforskarförbund. Medlemsantalet är idag ca. 300 st.

Nyheter

Missa inte att anmäla dig till föreningens Årsmöte
Torsdagen den 13:e Augusti kl 18:30 i församlingshemmet.
Vi håller årsmötet i Församlingshemmets bottenplan där det finns gott om plats så att vi kan hålla avstånd och iaktta alla försiktighetsmått som är nödvändiga i dagsläget. Sedvanliga årsmötesförhandlingar enligt stadgarna. Verksamhetsberättelsen finns här Verksamhetsberättelse 2019.

Anders Johansson visar bilder och berättar om Tranås framväxt. Föreningen bjuder på kaffe. OBS! Anmälan senast 8 augusti till Lasse Karlsson, 072-321 61 59 eller lassektranas@gmail.com, för att vi ska kunna planera lokalmässigt på bästa sätt i Corona-tider. Välkommen.

Olov Mattssons CD för försäljning

Med anledning av Coronaviruset skickar vi nu Mattssons CD porto-fritt inom Sverige
Föreningen har nu återigen Olov Mattssons CD till försäljning. CD:n innehåller så gott som samtliga familjer i gårdar och torp i Asby, Norra Vi, Sund, Svinhult, Torpa och Västra Ryds socknar i Ydre kommun 1600-1930 talet. Tidersrum, Västra Eneby, Oppeby, Kättilstad, Hägerstad och Hycklinge socken i Kinda kommun 1600-1900 talet. Samt soldater med familjer i hela Ydre kompani och Ydredelen av Vifolka kompani. Pris CD 150:- USB 200:- + porto. Vill du beställa så kontakta Gerd Brisfjord Karlsson: gerdbk@yahoo.se

Släktforskning i Corona-tider
Det är inte mycket som är sig likt i dessa dagar. Alla våra arrangemang under våren är inställda, många lever i mer eller mindre karantän och vi är alla oroliga för vår hälsa och hur livet efter Corona ska se ut. Det gäller att hitta glädjeämnen och tro på att vi med gemensamma krafter och ansvarstagande kan minska de negativa effekterna av pandemin.  För allas säkerhet och i enlighet med myndigheternas rekommendationer har vi i Tranås/Ydre Släktforskarförening beslutat att ställa in samtliga aktiviteter under våren. Det gäller Forskarcafé, resan till Landsarkivet i Vadstena, mötet om att göra sin egen släktbok 16/4, resan till Ingatorp och medlemsöppet på tisdagar. Flera av aktiviteterna hoppas vi kunna återkomma med vid senare tillfälle.

Som släktforskare är vi kanske lyckligt lottade jämfört med många andra i samhället. Vi kan fortsätta med vårt intresse till största delen, bortsett från att vi inte har möjlighet att träffas och utbyta tankar och erfarenheter. Men vi kan ändå ringa, maila och sms:a till varandra. Du som sitter och forskar på din kammare och stöter på problem eller vill diskutera något är välkommen att kontakta någon av nedanstående styrelseledamöter/kursledare, som en liten ersättning för tisdagarnas medlemsöppet. Vi svarar så fort vi har möjlighet.

Gerd Brisfjord Karlsson, gerdbk@yahoo.se tel. 073-071 85 11
Anna Tengwall, a_tengwall@hotmail.com tel. 073-084 77 82
Lasse Karlsson, lassektranas@gmail.com tel. 072-321 61 59
Tom Wallberg, tom.wallberg@hotmail.se tel. 070-587 27 49
Anders Johansson, webmaster@tranasydre.se tel. 070-627 93 41
Torbjörn Aronsson, tobbearon@gmail.com tel. 073-901 28 19
Sören Andersson, sand@allt1.se tel. 070-651 53 49

Missa inte att gå in på Släktforskarförbundets hemsida www.genealogi.se, där det finns många artiklar och tips kring släktforskningen. Passa på att nu ge släktforskningen lite extra tid och så syns vi senare på föreningens aktiviteter. Missa inte heller att tidningar.kb.se är helt fritt under april-maj pga av corona.

Medlemsöppet våren 2020
Med anledning av coronaviruset så har medlemsöppet stängt under hela våren.
Medlemsöppet startar för säsongen tisdagen den 21 Januari. Nytt för året är förändrade öppettider. Vi kommer nu att ha öppet 15:00-18:00 varje tisdag fram till den 29 April. Som tidigare erbjuder vi föreningens medlemmar att ta del av allt som finns i vårt arkiv och våra datorer i föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås. Nu finns också Arkiv Digital på ett flertal av datorerna. Ett par värdar finns på plats och hjälper till när så behövs. Passa på att träffa andra släktforskare för en pratstund! Fika finns för den som önskar.

 

Comments are closed.