Aktiviteter

Program hösten 2016

Historisk resa med Ove Rubensson
Lördagen den 24 September kl 10:00
Ove Rubensson tar med oss på en historisk återblick och berättar om kvarnar, tingsplatser och marknadsplatser. Vi samlas vid Parkhallen i Tranås kl. 10.00, där vi tar oss med bil till de olika platserna (samåk gärna). Ta med fikakorg.

Bilder från denna aktivitet

Berättarkväll
Torsdagen den 20 oktober kl. 18.30
Sven Olof Friman berättar om Gentlemannatjuven från Askeryd Karl Alfred ”Göken” Johansson. Kaffeservering. Plats: föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås.

Bilder från denna aktivitet

birathArkivens dag
Lördagen den 12 november kl. 11.00 – 16.00 Kl. 14.00 berättar Johan Birath. Mellan kl. 11 och 16 kan du ta del av föreningarnas arkivmaterial. Kaffeservering.
I samarbete med Holavedens Hembygdsförening
Plats: föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås.

Bilder från denna aktivitet

Julkaffe
Torsdagen den 1 december kl 18.30
Julkaffe med underhållning och lotterier.
Musikanterna Johan Fransson och Jonatan Samuelsson
från Ydre underhåller
Plats: föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås.

Bilder från denna aktivitet

julkaffeÖppet hus
Lördagen den 4 februari 2017, kl 11.00-14.00
Ta chansen att träffa andra medlemmar i föreningen och ta del av vårt innehållsrika arkiv och många användbara databaser. Kaffeservering.
Plats: föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås.

________________________________________

Medlemsöppet
Vi startar 2017 tisdagen den 31 januari och håller på till den 18 april
Som tidigare så har vi öppet i föreningslokalen på tisdagar kl. 17-20 för våra medlemmar. Är du medlem men tycker att du behöver lite stöd för din fortsatta forskning så medlemsöppet passande för dig. Meningen med medlemsöppet är också att göra allt vårt material tillgängligt för våra medlemmar, och samtidigt vara en mötesplats där vi kan utbyta tankar och erfarenheter.

Epostadresser efterlyses
Föreningen skickar ut ett informationsmail till medlemmar i Tranås Ydre släktforskarförening 3-4 gånger om året. Det skickas till de drygt 100 medlemmar där vi har en epost-adress. Om du inte får detta utskick så meddela din epost-adress till webmaster@tranasydre.se  Vi vill förstås att så många som möjligt får detta.

remsafoto

 

Comments are closed.