Aktiviteter

Program våren 2014

”Forskning och forskning”
Torsdagen 30 januari 2014 kl. 18.30
Sven Jarhag, pensionerad forskare, talar under rubriken
”Forskning och forskning” – vad innebär forskning?
Bilder från denna kväll

Årsmöte
Lördagen 8 mars 2014 kl. 15:00
Kaj Johansson från Lammhult underhåller med sång och musik, samt berättar om sitt liv som barnhemsbarn. Föreningen bjuder på kaffe med bröd!
Plats: föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås

bild1Släktforskningens dag
Lördagen den 15 mars kl. 10.30 – 13.00
I år anordnar föreningen Släktforskningens dag på biblioteket i Österbymo. Årets tema är ”Porträtt i släktforskningen”. Besökarna kommer bland annat att guidas av Karin Johansson i utställningen med A. C. Hultgrens bilder. Guidningen startar kl. 10.30.
OBS! Plats: Biblioteket i Österbymo
Bilder från denna dag

Årets tema är ”Porträtt i släktforskningen” så vi vill också tipsa om vårt  porträttarkiv.

Berättarkväll
Torsdagen den 10 april kl. 18.30
Dags för den traditionella berättarkvällen med olika berättelser av föreningens medlemmar. Kontakta Gerd 0140-16159, om du har någon historia du kan tänka dig att berätta. Det kan vara stort som smått. Kaffeservering.
Bilder från denna aktivitet

hullarydUtflykt till Hullaryd med historisk vandring
Lördagen den 17 maj 10:00
Ingrid Persson visar oss bland annat häradshäktet och galgbacken. Efter vandringen dricker vi kaffe på Thelegården.
Pris: 50:- för guidning och kaffe.

Samling kl. 10.00 på Parkhallens parkering i Tranås för samåkning. OBS! Deltagar-antalet är maximerat till 30 personer, anmälan till Gerd, 0140-16159, senast 11 maj.

________________________________________________________________

Medlemsöppet

Medlemsöppet på tisdagar har fått nya öppettider.
Det är nu öppet mellan kl. 16.00 – 20.00.
Genom förändringen hoppas vi kunna erbjuda även dig som har svårt att komma dagtid möjlighet att besöka oss. Meningen med denna service är att göra vårt material i datorer, arkiv och samlingar tillgängligt för våra medlemmar. Det är också tänkt som en mötesplats där vi kan utbyta tankar och erfarenheter kring vår forskning. Sist men inte minst kunna ta en kopp kaffe och ha trevligt tillsammans om man så vill. Ett par värdar finns alltid på plats för att hjälpa till om så behövs! Vi håller öppet fram till och med april månad. Eventuellt kan vi förlänga någon vecka om det är ”släktforskarväder” !

Epostadresser efterlyses
Föreningen skickar ut ett informationsmail till medlemmar i Tranås Ydre släktforskarförening 3-4 gånger om året. Det skickas till de drygt 100 medlemmar där vi har en epost-adress. Om du inte får detta utskick så meddela din epost-adress till webmaster@tranasydre.se  Vi vill förstås att så många som möjligt får detta.

remsafoto

 

Comments are closed.