Aktiviteter

Program våren 2020

Onsdagen 26 februari kl. 15.00 – 19.00.
Öppet i Tranås kommuns gamla arkiv
Nu finns det chans igen att besöka Tranås kommuns gamla arkiv på
Storgatan 22 i Tranås. Passa på du som missade tillfället under Arkivens dag
i höstas eller du som fanns på plats då, men vill hitta mer. Vi finns där
tillsammans med kommunens arkivarier och ger vägledning.

Torsdagen den 13:e Augusti kl 18:30 i församlingshemmet.
Vi håller årsmötet i Församlingshemmets bottenplan där det finns gott om plats så att vi kan hålla avstånd och iaktta alla försiktighetsmått som är nödvändiga i dagsläget. Sedvanliga årsmötesförhandlingar enligt stadgarna.

Anders Johansson visar bilder och berättar om Tranås framväxt. Föreningen bjuder på kaffe. OBS! Anmälan senast 8 augusti till Lasse Karlsson, 070-321 61 59 eller lassektranas@gmail.com, för att vi ska kunna planera lokalmässigt på bästa sätt i Corona-tider.
Verksamhetsberättelse
Bokslut

Tisdagen 7 april kl 9:00
Med anledning av rådande läge så skjuts denna resa upp till hösten.
Resa till Landsarkivet i Vadstena.
Vi gör en gemensam resa till Landsarkivet i Vadstena. Passa på att fördjupa dig i de 97% av Landsarkivets samlingar som inte är digitaliserade. T.ex domböcker, lagfartsböcker mm. Landsarkivarien Claes Westling tar emot klockan 10 och ger oss en kort presentation av arkivet. Sedan stannar vi så länge vi önskar, som längst till klockan 19. Samling kl. 9.00 vid föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås för samåkning. Anmälan senast 30 mars till Lasse K. tel 072-321 61 59 eller lassektranas@gmail.com.

Torsdagen 16 april kl 18:30
Med anledning av rådande läge  så är denna aktivitet inställd
”Gör din egen släkt– eller hembygdsbok”
Vi får besök av Per-Anders Lundh från bokförlaget Atremi som är specialiserade på bland annat släkt– och hembygdsböcker. Han ger tips och råd om hur man kan gå tillväga när man funderar på att skriva en egen bok eller skrift. Olika typer av släktböcker kommer att finnas utställda under kvällen. Kaffeservering. Föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås

Lördagen 23 maj, samling klockan 10.00
Med anledning av rådande läge  så är denna aktivitet inställd
Utflykt till Ingatorp
Du är välkommen med på vårens utflykt som går till Ingatorp. Vi besöker och guidas i Lantbruks– o motormuséet, tiondeboden, kyrkomuséet och givetvis i den vackra kyrkan. Om den gamla smedjan är öppen kommer vi även att besöka den. Ta med egen kaffekorg för en fika mellan muséebesöken. Efteråt finns det möjlighet för den som önskar att äta lunch i Ingatorp. Samling vid Parkhallens parkering i Tranås klockan 10.00 för samåkning. Boende utmed vägen mot Ingatorp åker direkt eller ansluter utmed vägen. Anmälan till Lasse K tel. 072-321 61 59 eller lassektranas@gmail.com senast 20 maj.

________________________________________

Medlemsöppet våren 2020
Med anledning av coronaviruset så har medlemsöppet stängt under Mars och April månad.
Medlemsöppet startar för säsongen tisdagen den 21 Januari. Nytt för året är förändrade öppettider. Vi kommer nu att ha öppet 15-:00-18:00 varje tisdag fram till den 29 April. Som tidigare erbjuder vi föreningens medlemmar att ta del av allt som finns i vårt arkiv och våra datorer i föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås. Nu finns också Arkiv Digital på ett flertal av datorerna. Ett par värdar finns på plats och hjälper till när så behövs. Passa på att träffa andra släktforskare för en pratstund! Fika finns för den som önskar.

Epostadresser efterlyses
Föreningen skickar ut ett informationsmail till medlemmar i Tranås Ydre släktforskarförening 3-4 gånger om året. Det skickas till de drygt 100 medlemmar där vi har en epost-adress. Om du inte får detta utskick så meddela din epost-adress till webmaster@tranasydre.se  Vi vill förstås att så många som möjligt får detta.

remsafoto

Comments are closed.