Aktiviteter

Program våren 2019

DNA-café
Onsdagen den 20 februari kl. 18.30
Vi träffas, diskuterar och delar erfarenheter kring DNA inom släktforskningen. Alla intresserade är välkomna, vare sig du är okunnig, nyfiken eller erfaren. Torbjörn Aronsson håller i kvällen. Kaffeservering.
Plats: föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås.

Bilder från denna aktivitet

Föreningens Årsmöte
Lördagen den 16 mars kl. 15.00
Per Ulfsbo som varit med om planeringen av Tranås 100-årsjubileum medverkar. Han berättar om Tranås historia samt om böckerna som tagits fram till jubileet. I övrigt årsmötesförhandlingar och kaffeservering.
Plats: föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås.

Bilder från denna aktivitet

Studiebesök på Tranås-Posten
Torsdagen den 28 mars kl. 18.00
Vi besöker vår lokaltidning Tranås-Posten. De berättar om tidningens historia, samt även lite om hur en tidning produceras idag. Vi dricker en kopp kaffe och får även möjlighet att titta i deras arkiv med gamla tidningar.
Samling på tidningens redaktion på Storgatan 20 i Tranås.

Föredrag med Claes Westling
Lördagen den 6 april kl. 14.00
Historiker Claes Westling från Landsarkivet i Vadstena berättar om vad man kan hitta om våra bygder i arkivet. Claes har mångårig erfarenhet av arkivmaterial. Han går igenom vilket källmaterial som finns på Landsarkivet, både sådant man använder i släktforskningen och i annan hembygdsforskning. Ett samarbete med Torpa Hembygdsförening och Biblioteket i Österbymo. För de som vill samåka till Österbymo, samlas vi kl 13.15 utanför föreningslokalen i Tranås.
Plats: Biblioteket i Österbymo

Industrins utveckling i Tranås
Torsdagen 25 april kl. 18.30
Med anledning av kommunens 100-års jubileum får vi höra berättelser om den tidiga industrins utveckling i Tranås. Med fokus på trämöbel– och pälsindustrin som dominerat näringslivet här. Bland annat medverkar Gustav Johansson, son till legendaren ”Skinn-David”.
Kaffeservering. Plats: föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås.

Utflykt till Röttle by
Lördagen den 18 maj, samling kl. 10.00
Vi åker till Röttle söder om Gränna där Agneta Börjesson guidar oss runt i den gamla byn och utmed ån upp till Rasmus kvarn. Kostnad 50 kronor. Tag med kaffekorg!
Vi samlas kl. 10.00 på Parkhallens parkering i Tranås för samåkning. Anmälan till Lasse Karlsson tel. 072-321 61 59 eller lassektranas@gmail.com
senast 12 maj.

________________________________________

Medlemsöppet
Medlemsöppet startar för 2019 den 15 Januari
Som tidigare så har vi öppet i föreningslokalen på tisdagar kl. 17-20 för våra medlemmar. Vi startar tisdagen den 15 Januari och håller på till den 23 April. Är du medlem men tycker att du behöver lite stöd för din fortsatta forskning så medlemsöppet passande för dig. Meningen med medlemsöppet är också att göra allt vårt material tillgängligt för våra medlemmar, och samtidigt vara en mötesplats där vi kan utbyta tankar och erfarenheter.

Epostadresser efterlyses
Föreningen skickar ut ett informationsmail till medlemmar i Tranås Ydre släktforskarförening 3-4 gånger om året. Det skickas till de drygt 100 medlemmar där vi har en epost-adress. Om du inte får detta utskick så meddela din epost-adress till webmaster@tranasydre.se  Vi vill förstås att så många som möjligt får detta.

remsafoto

Comments are closed.