Aktiviteter

Program hösten 2018

Familjen Danbom på Titanic
Onsdagen den 26 september kl. 18.30
Den här kvällen bjuds vi på en dramatisk släkthistoria! Pia Lindgren från Jönköping kommer till oss och berättar om bakgrunden till hennes bok ”Familjen Danbom på Titanic”. Hennes släktingar var med på fartyget den ödesdigra färden i april 1912.
Kaffeservering. Plats: föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås.

Bilder från denna aktivitet

Berättarkväll
Torsdagen den 18 oktober kl. 18.30
Vi träffas denna höstkväll och lyssnar på några av våra medlemmar som har intressanta historier att berätta. Anders Johansson berättar om hur Tranås uppstod och när järnvägen byggdes 1874. Ove Rubensson berättar om ångaren Per Brahe som förliste på Vättern under november 1918.
Kaffeservering. Plats: föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås.

Bilder från denna aktivitet

Arkivens dag – ”Glädje och fest”
Lördagen den 10 november kl. 11.00 – 14.00
Vi öppnar våra arkiv för allmänheten och ger alla möjlighet att få en inblick i vår verksamhet. Temat för årets Arkivens dag är Glädje och fest vilket kommer att genomsyra dagen.
Klockan 12.00 berättar Gerd Brisfjord Karlsson om ”Den gamla festplatsen Jumpalund”
Tombolalotteri. Bokförsäljning. Kaffeservering.
Plats: föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås.

Bilder från denna aktivitet

Släktforskningens dag i Tranås och Österbymo
Lördagen den 19 januari 2019 kl. 11.00 – 14.00
Alla ges möjlighet att prova på släktforskning den här dagen. Vi kommer att finnas både i Tranås och i Österbymo. Olika släktforskningsprogram kommer att visas och besökarna kommer även att få veta hur man hittar material hos SVAR.
Kaffeservering.
Plats: föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås och Biblioteket i Österbymo

________________________________________

Medlemsöppet
Medlemsöppet startar för 2019 den 15 Januari
Som tidigare så har vi öppet i föreningslokalen på tisdagar kl. 17-20 för våra medlemmar. Vi startar tisdagen den 15 Januari och håller på till den 23 April. Är du medlem men tycker att du behöver lite stöd för din fortsatta forskning så medlemsöppet passande för dig. Meningen med medlemsöppet är också att göra allt vårt material tillgängligt för våra medlemmar, och samtidigt vara en mötesplats där vi kan utbyta tankar och erfarenheter.

Epostadresser efterlyses
Föreningen skickar ut ett informationsmail till medlemmar i Tranås Ydre släktforskarförening 3-4 gånger om året. Det skickas till de drygt 100 medlemmar där vi har en epost-adress. Om du inte får detta utskick så meddela din epost-adress till webmaster@tranasydre.se  Vi vill förstås att så många som möjligt får detta.

remsafoto

Comments are closed.