Aktiviteter

Program hösten 2017

Gammelbyn Hultet
Lördagen den 23 September kl 10:00
Utflykt till gammelbyn Hultet norr om Tranås, där du får vara med om en resa tillbaka i tiden. Här finns ett tjugotal kulturhistoriskt intressanta byggnader i ett naturskönt område vid sjön Sommen. Under ledning av guide får vi uppleva interiörer från den gamla bondekulturen, affärerna och industrisamhällets hantverksmiljöer.

Bilder från denna aktivitet

DNA i Släktforskningen
Torsdagen den 19 Oktober kl. 19:00 (OBS! Tiden)
Eva Dahlberg
från Jönköping berättar om hur man kan använda DNA i släktforskningen. Hur det går till, vad man kan få svar på och vilka möjligheter som finns. Kaffeservering.
Plats: föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås.

Bilder från denna aktivitet

Arkivens Dag – ”Synd och skam”
Lördagen den 11 november kl. 11.00-15.00
Kl. 14.00 föredrag av Johan Birath på temat ”Synd och skam”.
Mellan kl. 11 och 15 är alla välkomna att ta del av föreningens arkivmaterial och databaser. Kaffeservering. Ett samarbete med Holavedens Hembygdsförening.
Plats: föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås.

Bilder från Arkivens dag

Julkaffe
Torsdagen den 7 december kl. 18.30
Julkaffe med samvaro, underhållning och lotterier.
Plats: föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås.

Bilder från denna aktivitet

Digitala bilder och gamla fotografier
Lördagen den 27 januari 2018 kl. 11.00 – 15.00
Kl. 12.00 föredrag av Hans Bjernevik ”Digitala bilder i släktforskningen” Hans pratar om bildhantering, digitalisering, upphovsrätt mm. Temadag för alla om bilder med utställning av gamla fotografier från Tranås och Ydre, visning av bildhanteringsprogram mm. Kaffeservering.
Plats: föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås.

 

________________________________________

Medlemsöppet
Medlemsöppet nu slut för denna säsong
Vi startar igen tisdagen den 16 Januari 2018.
Som tidigare så har vi öppet i föreningslokalen på tisdagar kl. 17-20 för våra medlemmar. Är du medlem men tycker att du behöver lite stöd för din fortsatta forskning så medlemsöppet passande för dig. Meningen med medlemsöppet är också att göra allt vårt material tillgängligt för våra medlemmar, och samtidigt vara en mötesplats där vi kan utbyta tankar och erfarenheter.

Epostadresser efterlyses
Föreningen skickar ut ett informationsmail till medlemmar i Tranås Ydre släktforskarförening 3-4 gånger om året. Det skickas till de drygt 100 medlemmar där vi har en epost-adress. Om du inte får detta utskick så meddela din epost-adress till webmaster@tranasydre.se  Vi vill förstås att så många som möjligt får detta.

remsafoto

 

Comments are closed.