Föreningar

Lokala föreningar och privata hemsidor

Tranåsfilm
En stor del av Mats-Olof Hellbergs filmer om Tranås m.m. finns tillgängliga på Youtube. Helt gratis att använda och en fantastisk dokumentation av bygden

Holavedens Hembygsförening
Hembygsföreningen i Tranås har en hemsida med massor av gamla bilder. Framför allt från Tranås.

Tranås Bibliotek
Biblioteket i Tranås har en stor samling hembygdsböcker och har också ett släktforskarrum med tillgång till många resurser.

Ydre Bibliotek
Biblioteket i Ydre har en stor samling lokalhistoria och även en stor samling fotografier av bygdens store fotograf A. C. Hultgren.

Kulturarv Östergötland
Här ligger Östergötlands kulturarv samlat. Bild- och föremålsdatabaser, arkiv, kyrkböcker, böteslängder med mera. Länkar till släktforskning, arkiv med mera.

Jönköpingsbygdens genealogiska förening
JBGF har en mycket innehållsrik sida

Andrew Petersonsällskapet
Vår berömde författare, Vilhelm Moberg, har i sina emigrantböcker gibit Karl-Oskars härkomst till Juders socken. I själva verket har denna rollfigur sina rötter i Västra Ryds socken. Den som inspirerade Moberg var Anders Pettersson, som i sitt nya henland kallade sig Andrew Pettersson. Anders skrev dagböcker på över 3000 sidor.

Föreningen för smedsläktsforskning.
Välkommen till Föreningen för Smedsläktsforskning – FFS. Föreningen är ett forum för alla släktforskare som har smeder i släkten.

Sällskapet Vallon-ättlingar
Sällskapet Vallonättlingar bildades 1938. Dess syfte är att sprida kännedom om vallonernas insatser i vårt lands ekonomiska och kulturella liv och att stödja forskningen på detta område. Sällskapet skall även samla ättlingar till de ursprungligen invandrade vallonerna till olika former av samvaro, medverka till bevarandet av resterna av vallonsk kultur och skapa levande kontakt med folk, myndigheter och institutioner i Vallonien.

Sam Blixt
Sveriges ”mesta” släktforskare. Sam jobbar också för PLF och på denna sida finns mycket info om PLF.

Föreningen Krafttaget
Föreningen Krafttaget i Boxholm är en förening som arbetar för Boxholms historia. På sidan finns ett enormt arkiv med gamla bilder från Boxholm. ca 2500 bilder!

Eksjöbygdens släktforskare

Edshult socken
På denna sida finns avskrifter av Edshult, Bellö, Ingatorp och Hults socken kurkböcker. Även listor med emigranter från Edshult, Höreda och Mellby socknar.

Nässjöbygdens genealogiska förening
Här finns en bra sida om namn på gamla sjukdomar.

Östgöta genealogiska förening

Göta kanal
Denna länk har inte direkt med släktforskning att göra men det är en mycket intressant sida med historien om hur Göta kanal byggdes. Har man en soldat i släkten som levde under början på 1800-talet så är chansen stor att han var med och byggde kanalen.

Örserum.info
En privat hemsida av Olle Elm med en del avskrifter från Adelöv och Gränna.

Hans Högmans släktforskning
En privat hemsida med mycket information