Aktiviteter

Program våren 2023

Släktforskningens Dag
Lördagen den 21 januari 2023, kl. 10-14
Vi har öppet hus för alla intresserade. Klockan 11.00 Hans Egeskog berättar om boken ”Blåvik: vem bodde var – från 1500-talet till 1950-talet” som han skrivit tillsammans med Per-Anders Lundh. Han går igenom bakgrunden till den och hur deras forskning gått till. Kaffeservering.
Plats: föreningslokalen, Storgatan 50 i Tranås

Föredrag med Fredrik Mejster
Lördagen den 25 februari 2023, kl.14.00 i Tranås Stadshus
Fredrik som vi lyssnat på under ett par digitala mötet under pandemin får vi nu träffa i verkligheten. Han kommer bland annat att berätta om arbetet med programmet ”Genjägarna” som nyligens sänts i SVT, kan fortfarande ses på SVT Play. Entré: 50 kr Biljetter kan köpas hos Släktforskarföreningen från mitten av januari.

DIGITALA MÖTEN

Digitala forskarcafé 8 December och 10 Januari
Under uppehållet mellan höstens program och nästa års program arrangerar vi ett par digitala forskarcafé av samma modell som vi gjort förut. Det är som tidigare ett diskussionsmöte där alla kan bidra med tankar och idéer. Vi pratar om allt möjligt rörande släktforskning men vid varje tillfälle kommer vi att ha ett speciellt ämne som vi tar upp lite extra. Mötet genomförs via Zoom och du anmäler dig senast klockan 12.00 samma dag till lassektranas@gmail.com
De inplanerade dagarna är torsdagen 8 december kl. 18.30 och tisdagen 10 januari kl. 18.30.

Medlemsöppet under våren 2023
Under våren fortsätter vi med Medlemsöppet på tisdagar mellan klockan 16.00 och 19.00.
Vi startar 17 januari och håller på fram till 25 april.
Som medlem har du möjlighet att ta del av allt som finns i vårt arkiv och använda datorerna i föreningslokalen på Storgatan 50 i Tranås. Föreningen har Arkiv Digital-abonnemang på flera av datorerna. I vårt arkiv finns ett stort antal pärmar med avskrifter från socknarna i och kring Tranås, samt ett omfattande bibliotek med hembygdslitteratur och kartor. Passa på att träffa andra släktforskare för en pratstund! Fika finns för den som önskar.

________________________________________

Epostadresser efterlyses
Föreningen skickar regelbundet ett informationsmail till medlemmar i Tranås Ydre släktforskarförening. Det skickas till de drygt 250 medlemmar där vi har en epost-adress. Om du inte får detta utskick så meddela din epost-adress till webmaster@tranasydre.se  Vi vill förstås att så många som möjligt får detta.

remsafoto