Aktiviteter

Program våren 2021

Släktforskningens dag
Lördagen 16 januari kl 11:00
Föredrag med Tranåsbördige Christer Carmevik. Han kommer att berätta om hur han använt DNA i sin släktforskning, bland annat i jakten på hans farfars farfar. Christer pratar också om grunderna när man använder DNA i forskningen, vilket innebär att föredraget passar både dig som är nybörjare o börjat fundera kring DNA, liksom dig som prövat det ett tag. Ett mycket sevärt föredrag! Christer berättar först i 45 minuter och därefter finns det utrymme för frågor.

Föredraget sker i verktyget Zoom, som är enkelt att jobba med och som säkert en del av er redan använt. Det fungerar bäst i en dator som med fördel är utrustad med kamera och mikrofon (finns idag på de flesta nyare laptops), men man kan även se föredraget på en surfplatta eller mobiltelefon. Både till dessa och till dator kan man gärna använda hörlurar/headset med mikrofon.

För att använda Zoom måste man installera ett program på datorn eller en app på surfplattan/telefonen. På datorn hämtas programmet från www.zoom.us/download På bilden som där kommer upp (se nedan) klickar man först på ”Download” under ”Zoom Client for Meetings” och sedan för att installera, på ”öppna” eller ”kör” nedtill på bilden, beroende på vilken webbläsare man använder. Därefter är det klart.

Det kan vara bra att göra installationen i förväg så att man ser att det fungerar. Om så inte är gjort sker installationen automatiskt i samband med att uppkoppling sker till mötet. Föredraget är kostnadsfritt men du måste anmäla dig senast fredagen 15 januari till lassektranas@gmail.com På fredagen får du också mail med en länk som används för att ansluta till mötet.

________________________________________

Epostadresser efterlyses
Föreningen skickar regelbundet ett informationsmail till medlemmar i Tranås Ydre släktforskarförening. Det skickas till de drygt 250 medlemmar där vi har en epost-adress. Om du inte får detta utskick så meddela din epost-adress till webmaster@tranasydre.se  Vi vill förstås att så många som möjligt får detta.

remsafoto

Comments are closed.